Máte doma kojence a chystáte se na první příkrmy? Zajímáte se o to, jak jim vařit co nejzdravěji? Anebo hledáte možnost zdravého stravování i pro sebe? Snažíte se zhubnout, ale dietní pokrmy vám z běžného hrnce nechutnají? Zkuste vaření v páře. Jídlo získá zcela novou dimenzi, zachová si veškeré vitamíny a chutí vás doslova okouzlí.
Zachovejte vitamíny při vaření v páře
Vaření v páře je bezesporu jedna z nejzdravějších možností, jak si připravit jídlo. Stačí si pořídit dostatečně velký hrnec s napařovákem, nebo můžete rovnou využít elektrických parních hrnců, ve kterých se dá v jednotlivých patrech připravit celý oběd najednou. Stačí si v jednotlivých patrech suroviny správně rozdělit, přidat sůl a koření, nastavit časovač a zapnout hrnec. Pak už si můžete dělat, co vás napadne. Parní hrnec oběd připraví za vás.
Jídlo vařené v páře si zachová většinu vitamínů a tělu prospěšných látek, jeho chuť bude mnohem intenzivnější a stejně tak výrazná bude chuť koření. Proto je potřeba dávat ho mnohem méně, než do běžného hrnce.
Ideální pro kojence
Maminky chystající se na první příkrmy svých kojenců často řeší, jak vařit co nejzdravěji, aby dávaly miminku skutečně jen to, co dokáže jejich tělíčko zpracovat a neuškodí mu. Žádná éčka, žádné pesticidy a hlavně – plno vitamínů. To jsou nejčastější požadavky, které maminky mají. A to všechno dokáže vaření v páře splnit, obzvlášť, když využijete biopotraviny. Nebo když si vypěstujeme zeleninu sami na zahrádce.
Jídlo na páře pro dietáře
Vaření v páře se doporučuje i pro dietáře. Nemusí to být nutně jen ženy (a muži), kteří se rozhodli zhubnout. Vaření v páře vyřeší mnoho problémů pacientům s problémy se žlučníkem, cukrovkou a dalšími chorobami, při kterých je doporučován speciální způsob stravování. Vaření na páře znamená minimum tuku. Připravovat tak můžete nejen zeleninu, ale i rýží, maso, ryby a dokonce i polévku.